Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelregelcommmissie gaat inzet videoref bij Roda bekijken

Geplaatst opvrijdag 2 februari 2018 - 11:52

De inzet van de videoscheidsrechter bij de bekerwedstrijd tussen Willem II en Roda JC van donderdagavond wordt door internationale spelregelcommissie IFAB bekeken.

"Dat geldt voor alle video-arbitragemomenten, maar deze is zeker interessant", zegt Mike van der Roest, projectleider video-arbitrage van de KNVB tegenover L1.

Afgekeurd doelpunt
Van der Roest doelt op het moment waarop de goal van Roda JC werd afgekeurd. Roda-speler
Rosheuvel maakte hands. Daarop kwam Willem ll kort in balbezit. Binnen enkele seconden veroverde Roda weer de bal en scoorde.

Bepalend
Volgens de regel is het eerstvolgende aanvallende moment van de tegenstander bepalend. In dat geval was het balbezit van Willem ll na de handsbal van Rosheuvel nog het enige moment om af te fluiten. Dat gebeurde echter niet. "De scheidsrechter oordeelde dat dat moment zo kort was, dat dat niet als balbezit van Willem ll kon worden gezien. Willem ll heeft er geen voordeel uit kunnen halen", aldus Van der Roest.

Interessant
De casus Willem II
-Roda is interessant, dat het ook wordt voorgelegd aan de internationale spelregelcommissie IFAB. "Niet om de beslissing te herzien, wel om ervan te leren. Was er sprake van balbezit bij Willem ll? Naar het oordeel van de scheidsrechter was dat niet zo", zegt Van der Roest.

Roda JC verloor het bekerduel uiteindelijk na strafschoppen. Het bepalende video-moment was in de 83e minuut, toen de Kerkraadse ploeg de 2-3 scoorde.

Protest
De club gaat protest aantekenen bij de KNVB tegen de beslissing van de arbitrage. De Kerkradenaren zetten argumenten op papier en versturen die na het weekend naar het bondsbureau in Zeist, meldt De Limburger.

Lees ook: Knotsgek duel eindigt in mineur voor Roda JC

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen