Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelregelcommmissie gaat inzet videoref bij Roda bekijken

Geplaatst opvrijdag 2 februari 2018 - 11:52

De inzet van de videoscheidsrechter bij de bekerwedstrijd tussen Willem II en Roda JC van donderdagavond wordt door internationale spelregelcommissie IFAB bekeken.

"Dat geldt voor alle video-arbitragemomenten, maar deze is zeker interessant", zegt Mike van der Roest, projectleider video-arbitrage van de KNVB tegenover L1.

Afgekeurd doelpunt
Van der Roest doelt op het moment waarop de goal van Roda JC werd afgekeurd. Roda-speler
Rosheuvel maakte hands. Daarop kwam Willem ll kort in balbezit. Binnen enkele seconden veroverde Roda weer de bal en scoorde.

Bepalend
Volgens de regel is het eerstvolgende aanvallende moment van de tegenstander bepalend. In dat geval was het balbezit van Willem ll na de handsbal van Rosheuvel nog het enige moment om af te fluiten. Dat gebeurde echter niet. "De scheidsrechter oordeelde dat dat moment zo kort was, dat dat niet als balbezit van Willem ll kon worden gezien. Willem ll heeft er geen voordeel uit kunnen halen", aldus Van der Roest.

Interessant
De casus Willem II
-Roda is interessant, dat het ook wordt voorgelegd aan de internationale spelregelcommissie IFAB. "Niet om de beslissing te herzien, wel om ervan te leren. Was er sprake van balbezit bij Willem ll? Naar het oordeel van de scheidsrechter was dat niet zo", zegt Van der Roest.

Roda JC verloor het bekerduel uiteindelijk na strafschoppen. Het bepalende video-moment was in de 83e minuut, toen de Kerkraadse ploeg de 2-3 scoorde.

Protest
De club gaat protest aantekenen bij de KNVB tegen de beslissing van de arbitrage. De Kerkradenaren zetten argumenten op papier en versturen die na het weekend naar het bondsbureau in Zeist, meldt De Limburger.

Lees ook: Knotsgek duel eindigt in mineur voor Roda JC

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen