Overslaan en naar de inhoud gaan

Spellenwinkel sluit na ongekend hoge verkoop in coronatijd

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 20:48

De Maastrichtse spellenwinkel Vlieg-er-uit sluit na 30 jaar zijn deuren. De enorme aantallen aan verkochte spellen tijdens de coronacrisis hebben de eigenaar geen windeieren gelegd. Hij heeft zijn webwinkel verkocht en gaat nu van het leven genieten.

"De coronacrisis was eigenlijk een zege", vertelt eigenaar Arthur Nap. "De verkoop explodeerde, het was drie keer drukker dan met kerst".

Overuren gedraaid
Zowel zijn webshop als zijn fysieke winkel in de Brusselsestraat draaide overuren. In een mum van tijd was Nap grotendeels door zijn voorraad heen. "Het probleem was ook dat mijn leveranciers door de crisis niet meer konden leveren", vertelt de speelgoedeigenaar.

Nap (53) kan eindelijk dingen gaan doen waar hij nooit tijd voor had:

Video: L1

Corona blijkt hoogtijdagen spellenverkoop
De verkoop van bordspellen heeft de laatste maanden een enorme vlucht genomen. "Voor de crisis merkte je al dat mensen steeds meer bordspellen gingen kopen", aldus Nap. "Maar tijdens de crisis zijn ze alleen maar populairder geworden".

Ironisch genoeg was Pandemic het best verkochte spel de afgelopen maanden bij Nap in de zaak. "Dat was niet aan te slepen tijdens de crisis. Je moet met zijn allen tegen een virus strijden en als dat niet lukt ben je dood."

Doorstart
De webwinkel heeft Nap verkocht aan een collega in Leeuwarden en de bordspellen die nog in de winkel staan worden overgenomen door zijn vaste medewerker Eric Scheele. "Hij begint elders in de stad een nieuwe spellenwinkel", vertelt Nap. "Zo hoeven onze klanten niet zonder spellen komen te zitten en kan ik af en toe uithelpen om af te kicken."

Swiebertje
Nap (53) begon dertig jaar geleden eigenlijk met een vliegerwinkel in het huidige pand. Door de jaren heen kwam daar van alles bij zoals dus ook de bordspellen. "Als kind wilde ik net zo'n zaak als Malle Pietje uit de voormalige televisieserie Swiebertje", zegt Nap. "Een winkel met allemaal spulletjes, en die droom is uitgekomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen