Overslaan en naar de inhoud gaan

Spellenwinkel sluit na ongekend hoge verkoop in coronatijd

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 20:48

De Maastrichtse spellenwinkel Vlieg-er-uit sluit na 30 jaar zijn deuren. De enorme aantallen aan verkochte spellen tijdens de coronacrisis hebben de eigenaar geen windeieren gelegd. Hij heeft zijn webwinkel verkocht en gaat nu van het leven genieten.

"De coronacrisis was eigenlijk een zege", vertelt eigenaar Arthur Nap. "De verkoop explodeerde, het was drie keer drukker dan met kerst".

Overuren gedraaid
Zowel zijn webshop als zijn fysieke winkel in de Brusselsestraat draaide overuren. In een mum van tijd was Nap grotendeels door zijn voorraad heen. "Het probleem was ook dat mijn leveranciers door de crisis niet meer konden leveren", vertelt de speelgoedeigenaar.

Nap (53) kan eindelijk dingen gaan doen waar hij nooit tijd voor had:

Video: L1

Corona blijkt hoogtijdagen spellenverkoop
De verkoop van bordspellen heeft de laatste maanden een enorme vlucht genomen. "Voor de crisis merkte je al dat mensen steeds meer bordspellen gingen kopen", aldus Nap. "Maar tijdens de crisis zijn ze alleen maar populairder geworden".

Ironisch genoeg was Pandemic het best verkochte spel de afgelopen maanden bij Nap in de zaak. "Dat was niet aan te slepen tijdens de crisis. Je moet met zijn allen tegen een virus strijden en als dat niet lukt ben je dood."

Doorstart
De webwinkel heeft Nap verkocht aan een collega in Leeuwarden en de bordspellen die nog in de winkel staan worden overgenomen door zijn vaste medewerker Eric Scheele. "Hij begint elders in de stad een nieuwe spellenwinkel", vertelt Nap. "Zo hoeven onze klanten niet zonder spellen komen te zitten en kan ik af en toe uithelpen om af te kicken."

Swiebertje
Nap (53) begon dertig jaar geleden eigenlijk met een vliegerwinkel in het huidige pand. Door de jaren heen kwam daar van alles bij zoals dus ook de bordspellen. "Als kind wilde ik net zo'n zaak als Malle Pietje uit de voormalige televisieserie Swiebertje", zegt Nap. "Een winkel met allemaal spulletjes, en die droom is uitgekomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen