Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelers Fortuna wachten sinds januari op salaris

Geplaatst opzaterdag 5 maart 2016 - 13:34

Spelers van het noodlijdende Fortuna Sittard hebben al sinds januari geen salaris meer ontvangen.

De vakbond voor profvoetballers, de Vereniging van Contractspelers VVCS, brengt komende week een bezoek aan de doodzieke Jupiler League-club om uitleg van het bestuur te vragen.

Niet blij
"De spelersgroep heeft een tijdje geleden bij ons aan de bel getrokken over de gang van zaken", zegt Ad Dieben, stafmedewerker bij de VVCS. "Vervolgens hebben wij Fortuna op de ontbrekende betaling van januari aangesproken door middel van een brief. Het mag duidelijk zijn dat we niet blij zijn met de huidige ontwikkelingen."

Januari, februari, maart
Formeel hebben de spelers en staf van Fortuna alleen in januari geen salaris gehad. De termijn voor het uitbetalen van het salaris van februari loopt volgens de cao tot en met 10 maart. Dieben: "Ik weet dat het inmiddels al 5 maart is en daarmee de kans groot is dat ook de februari- lonen niet betaald gaan worden, maar toch. De club heeft op dit moment nog even."

Licentie
Op de achtergrond spelen de licentieperikelen mee. De Centrale Spelersraad (CSR), onderdeel van de VVCS, moet de licentiecommissie adviseren over het lot van Fortuna. "En als Fortuna de kans wil houden dat de CSR een positief advies over Fortuna afgeeft aan de KNVB, is het wel raadzaam de salarissen te blijven betalen."

Lees hier meer over de perikelen rond Fortuna Sittard

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Licentiecommissie positief, Fortuna op weg naar categorie 2
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Fortuna Sittard terug in categorie 2
Puntaftrek als Fortuna geen nieuwe trainer aanstelt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen