Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelers Fortuna wachten sinds januari op salaris

Geplaatst opzaterdag 5 maart 2016 - 13:34

Spelers van het noodlijdende Fortuna Sittard hebben al sinds januari geen salaris meer ontvangen.

De vakbond voor profvoetballers, de Vereniging van Contractspelers VVCS, brengt komende week een bezoek aan de doodzieke Jupiler League-club om uitleg van het bestuur te vragen.

Niet blij
"De spelersgroep heeft een tijdje geleden bij ons aan de bel getrokken over de gang van zaken", zegt Ad Dieben, stafmedewerker bij de VVCS. "Vervolgens hebben wij Fortuna op de ontbrekende betaling van januari aangesproken door middel van een brief. Het mag duidelijk zijn dat we niet blij zijn met de huidige ontwikkelingen."

Januari, februari, maart
Formeel hebben de spelers en staf van Fortuna alleen in januari geen salaris gehad. De termijn voor het uitbetalen van het salaris van februari loopt volgens de cao tot en met 10 maart. Dieben: "Ik weet dat het inmiddels al 5 maart is en daarmee de kans groot is dat ook de februari- lonen niet betaald gaan worden, maar toch. De club heeft op dit moment nog even."

Licentie
Op de achtergrond spelen de licentieperikelen mee. De Centrale Spelersraad (CSR), onderdeel van de VVCS, moet de licentiecommissie adviseren over het lot van Fortuna. "En als Fortuna de kans wil houden dat de CSR een positief advies over Fortuna afgeeft aan de KNVB, is het wel raadzaam de salarissen te blijven betalen."

Lees hier meer over de perikelen rond Fortuna Sittard

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Licentiecommissie positief, Fortuna op weg naar categorie 2
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Fortuna Sittard terug in categorie 2
Puntaftrek als Fortuna geen nieuwe trainer aanstelt
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen