Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelen eindigen in deceptie voor handboogschutters

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 11:47

De Olympische Spelen begonnen voor de Nederlandse handboogschutters met een historische zilveren medaille, maar eindigden teleurstellend.

In het individuele toernooi werden de vijf schutters van Oranje allemaal vroeg uitgeschakeld. Steve Wijler, die zich als zesde had gekwalificeerd, vloog donderdag als laatste ook uit het toernooi.

Tweede ronde
De 24-jarige Limburger moest het in de tweede ronde afleggen tegen Ilfat Abdullin uit Kazachstan: 6-4 (26-26 29-25 28-28 28-28 27-27). De tweede set, die werd gewonnen door Abdullin, bleek cruciaal.

Wijler was het individuele toernooi begonnen met een zege op de 53-jarige Naploszek Slawomir met 6-4 (27-24 28-27 27-28 28-28 27-27). De Pool was er al bij op de Spelen van Barcelona in 1992.

Landenwedstrijd
Debutant Wijler schoot vorige week in de zogeheten rankingsronde meer punten bij elkaar dan Sjef van den Berg en Gijs Broeksma en mocht daarom met Gabriela Schloesser meedoen aan de gemengde landenwedstrijd. Het Nederlandse duo bezorgde TeamNL daarin de eerste medaille op de Spelen van Tokio: zilver.

In de landenwedstrijd voor mannen grepen Wijler, Van den Berg en Broeksma net naast een medaille. Ze werden vierde, na een verloren shoot-off tegen Japan.

Uitgeschakeld
Het individuele toernooi eindigde voor alle Nederlandse handboogschutters in de tweede ronde. Van den Berg en Broeksma werden woensdag uitgeschakeld, Schloesser en Wijler de dag erna.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen