Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelen in Disneyland en minder salaris voor Hoesen

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 15:18

Danny Hoesen en andere voetballers uit de Amerikaanse profcompetitie MLS nemen dit jaar genoegen met minder salaris en spelen het restant van de competitie misschien in Disney World in Florida.

De spelersvakbond (MLSPA) ging akkoord met een pakket aan maatregelen om de kosten te drukken gedurende de coronacrisis.

'Moeilijke stemming'
De vakbond gaf ook toestemming voor een 'zomertoernooi' op een afgesloten resort in Orlando, onderdeel van Disney World. "Het was een moeilijke stemming in extreem uitdagende tijden, maar we hebben deze beslissing genomen om ervoor te zorgen dat de spelers zo snel mogelijk weer kunnen voetballen zodra het veilig genoeg is", aldus de MLSPA.

San Jose Earthquakes
Hoesen is bezig aan zijn vierde seizoen in Amerikaanse dienst. De in Heerlen geboren aanvaller staat onder contract bij San Jose Earthquakes en had voor het uitbreken van coronacrisis in beide wedstrijden van zijn ploeg een basisplaats. Daarin wist de spits het net niet te vinden. Vorig seizoen was de aanvaller goed voor vijf doelpunten. Hij had toen geen vaste basisplaats in het elftal van de Californiërs. Het seizoen ervoor werd hij clubtopscorer met twaalf treffers.

Trainen in kleine groepen
De MLS werd in maart na twee speelrondes stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Sinds afgelopen week mag er weer in kleine groepen getraind worden. Wanneer de competitie wordt hervat nabij het pretpark, is nog niet duidelijk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen