Overslaan en naar de inhoud gaan

Spektakel Roda JC - NAC levert geen winnaar op

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 21:57

Roda JC kwam in het duel met NAC maar liefst driemaal op voorsprong, maar even vaak kwam de tegenstander uit Breda terug: 3-3

Als bij Roda JC - NAC Breda publiek had gezeten, had er aan na het laatste fluitsignaal een staande ovatie geklonken. Het werd een heerlijke voetbalavond zoals het is bedoeld: hoog tempo, kansen, fouten en veel doelpunten. Uiteindelijk bleef de teller steken op zes goals, gelijk verdeeld over beide teams. Daardoor blijft Roda JC achtste op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

Kansen
De gasten uit Breda misten vier spelers vanwege het coronavirus. Onder hen ex-Roda JC'er Anouar Kali, die dit seizoen een bijrol speelt bij NAC en ook de geboren Kerkradenaar Michaël Maria was niet beschikbaar. Daarnaast ontbrak ook doelman Olij en zijn vervanger Roy Kortsmit had het druk in de openingsfase. Roda JC bepaalde het tempo en creëerde kansen. Vente, Goppel, Pflücke, Absalem en Bakker stelden de verdediging van NAC stevig op de proef.

Doelpunten
De openingstreffer na ruim twintig minuten was meer dan verdiend. Ali Messaoud kopte de bal in het lege doel. Zijn eerste treffer in het geel-zwart. Uit het niets kwam NAC tien minuten later langszij, Omdat de verdedigers van Roda JC zowel Immers als Fiorini alle ruimte gaven: de eerste raakte de lat, de tweede scoorde uiteindelijk en zorgde zo voor 1-1.

Chaos
Niet veel later zette Goppel Roda JC weer op voorsprong. Maar dat was een doelpunt met een luchtje. Het ontging scheidsrechter Van der Laan en ook zijn assistent dat de voorzet van Absalem van achter de doellijn werd gegeven. Maar omdat in de Keuken Kampioen Divisie zonder VAR wordt gewerkt, telde de treffer. In de hectiek was het direct weer gelijk: El Allouchi mocht vrij schieten en krulde de bal schitterend in de bovenhoek. Hoekstra was kansloos: 2-2

RODNAC balans

Spektakel
Na de rust gingen beide ploegen op dezelfde voet verder, Roda JC gesterkt door het goede spel van het eerste deel van de wedstrijd. Na 54 minuten volleerde Danny Bakker een voorzet van Thijmen Goppel diagonaal binnen. Het paste bij het beeld van de wedstrijd en bij de manier van spelen van de club uit Kerkrade. Op de aanval en spectaculair. Toch lukte het ook nu niet om de voorsprong vast te houden, want na ruim een uur kopte Bilate bij de tweede paal voor de derde keer de gelijkmaker binnen. Het was nog maar eens de bevestiging dat de ploeg uit Kerkrade verdedigend uitermate kwetsbaar is. Maar zelfs na die 3-3 gaf de thuisclub niet op en creëerde nog voldoende kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar iedere keer lag doelman Kortsmit in de weg.

Ontknoping
Om de volgende stap te kunnen maken zal het aantal tegentreffers omlaag moeten, gedurende het seizoen. Aan de andere kant moet het de beleidsbepalers in Kerkrade goed doen om te zien dat het team zich wel nog steeds ontwikkelt en zich steeds beter kan meten met de gedoodverfde favorieten om promotie. Op die manier kunnen het nog interessante weken worden voor Roda JC in de slotfase van het seizoen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen