Overslaan en naar de inhoud gaan

'Speeltuinpyromanen Obbicht melden zich bij politie'

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 14:29

De verantwoordelijken voor de brand in een speeltuin in Obbicht hebben zich gemeld bij de politie.

Dat meldt tenminste Speeltuin 't Ruiberke op Facebook, dat verder nog toevoegt dat de ouders van de vandalen zelf naar de politie zijn gestapt. Een woordvoerder van de politie kan dat nog niet bevestigen.

Lichterlaaie
Obbicht werd zaterdagavond laat opgeschrikt door een vlammenzee in de speeltuin. Het grootste klimrek stond in lichterlaaie, waardoor er voor de brandweer geen redden meer aan was. Volgens buurtbewoners was het niet de eerste keer dat er vernielingen waren aangericht aan de speeltuin.

Lees ook: Speeltuin in Obbicht door brandstichting verwoest

Inzameling
Afgelopen najaar vierde Obbicht nog het tienjarig bestaan van de speeltuin. Het dorp is zondagmorgen meteen begonnen met een inzameling om de speeltuin weer te herstellen en schoon te maken. Zondagmiddag was er al ruim 900 euro binnengekomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen