Overslaan en naar de inhoud gaan

'Speeltuinpyromanen Obbicht melden zich bij politie'

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 14:29

De verantwoordelijken voor de brand in een speeltuin in Obbicht hebben zich gemeld bij de politie.

Dat meldt tenminste Speeltuin 't Ruiberke op Facebook, dat verder nog toevoegt dat de ouders van de vandalen zelf naar de politie zijn gestapt. Een woordvoerder van de politie kan dat nog niet bevestigen.

Lichterlaaie
Obbicht werd zaterdagavond laat opgeschrikt door een vlammenzee in de speeltuin. Het grootste klimrek stond in lichterlaaie, waardoor er voor de brandweer geen redden meer aan was. Volgens buurtbewoners was het niet de eerste keer dat er vernielingen waren aangericht aan de speeltuin.

Lees ook: Speeltuin in Obbicht door brandstichting verwoest

Inzameling
Afgelopen najaar vierde Obbicht nog het tienjarig bestaan van de speeltuin. Het dorp is zondagmorgen meteen begonnen met een inzameling om de speeltuin weer te herstellen en schoon te maken. Zondagmiddag was er al ruim 900 euro binnengekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen