Overslaan en naar de inhoud gaan

'Speeltuinpyromanen Obbicht melden zich bij politie'

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 14:29

De verantwoordelijken voor de brand in een speeltuin in Obbicht hebben zich gemeld bij de politie.

Dat meldt tenminste Speeltuin 't Ruiberke op Facebook, dat verder nog toevoegt dat de ouders van de vandalen zelf naar de politie zijn gestapt. Een woordvoerder van de politie kan dat nog niet bevestigen.

Lichterlaaie
Obbicht werd zaterdagavond laat opgeschrikt door een vlammenzee in de speeltuin. Het grootste klimrek stond in lichterlaaie, waardoor er voor de brandweer geen redden meer aan was. Volgens buurtbewoners was het niet de eerste keer dat er vernielingen waren aangericht aan de speeltuin.

Lees ook: Speeltuin in Obbicht door brandstichting verwoest

Inzameling
Afgelopen najaar vierde Obbicht nog het tienjarig bestaan van de speeltuin. Het dorp is zondagmorgen meteen begonnen met een inzameling om de speeltuin weer te herstellen en schoon te maken. Zondagmiddag was er al ruim 900 euro binnengekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen