Overslaan en naar de inhoud gaan

'Speeltuinpyromanen Obbicht melden zich bij politie'

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 14:29

De verantwoordelijken voor de brand in een speeltuin in Obbicht hebben zich gemeld bij de politie.

Dat meldt tenminste Speeltuin 't Ruiberke op Facebook, dat verder nog toevoegt dat de ouders van de vandalen zelf naar de politie zijn gestapt. Een woordvoerder van de politie kan dat nog niet bevestigen.

Lichterlaaie
Obbicht werd zaterdagavond laat opgeschrikt door een vlammenzee in de speeltuin. Het grootste klimrek stond in lichterlaaie, waardoor er voor de brandweer geen redden meer aan was. Volgens buurtbewoners was het niet de eerste keer dat er vernielingen waren aangericht aan de speeltuin.

Lees ook: Speeltuin in Obbicht door brandstichting verwoest

Inzameling
Afgelopen najaar vierde Obbicht nog het tienjarig bestaan van de speeltuin. Het dorp is zondagmorgen meteen begonnen met een inzameling om de speeltuin weer te herstellen en schoon te maken. Zondagmiddag was er al ruim 900 euro binnengekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen