Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Well gesloten na vondst tweede oorlogsgranaat

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 12:33

Speeltuin De Bosrand in Well is op last van de gemeente Bergen gesloten nadat er zondag een tweede handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. De politie heeft het omheinde terrein afgezet met politielint.

De 13-jarige Bram Janssen vond zaterdag al een eerste granaat in een afgelegen stuk van de speeltuin. Hij was daar aan het zoeken met een metaaldetector en een schep.

Lees ook: Jongen vindt handgranaat uit de oorlog in speeltuin Well

Aanmoediging
Aangemoedigd door zijn eerste 'oorlogsbuit' zocht hij daarna driftig verder, waarop hij zondag een tweede granaat vond. Ditmaal in een stuk achter de speeltuin. De oude granaat is ter plekke onschadelijk gemaakt.

Verbod
Volgens de moeder van Bram kregen ze na de vondst te horen dat er in de hele gemeente Bergen een verbod zou gelden voor het afspeuren van de bodem met een metaaldetector. "Voor nu zijn we als buurtbewoners vooral blij dat Bram dit aan het licht heeft gebracht, gezien de geringe diepte waar de granaten zijn gevonden. Een klein kind had het zo kunnen opgraven met een schep", aldus moeder Sylvia tegen L1.

Ze hoopt dat de speeltuin na onderzoek zo snel mogelijk weer opengaat.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen