Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Well gesloten na vondst tweede oorlogsgranaat

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 12:33

Speeltuin De Bosrand in Well is op last van de gemeente Bergen gesloten nadat er zondag een tweede handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. De politie heeft het omheinde terrein afgezet met politielint.

De 13-jarige Bram Janssen vond zaterdag al een eerste granaat in een afgelegen stuk van de speeltuin. Hij was daar aan het zoeken met een metaaldetector en een schep.

Lees ook: Jongen vindt handgranaat uit de oorlog in speeltuin Well

Aanmoediging
Aangemoedigd door zijn eerste 'oorlogsbuit' zocht hij daarna driftig verder, waarop hij zondag een tweede granaat vond. Ditmaal in een stuk achter de speeltuin. De oude granaat is ter plekke onschadelijk gemaakt.

Verbod
Volgens de moeder van Bram kregen ze na de vondst te horen dat er in de hele gemeente Bergen een verbod zou gelden voor het afspeuren van de bodem met een metaaldetector. "Voor nu zijn we als buurtbewoners vooral blij dat Bram dit aan het licht heeft gebracht, gezien de geringe diepte waar de granaten zijn gevonden. Een klein kind had het zo kunnen opgraven met een schep", aldus moeder Sylvia tegen L1.

Ze hoopt dat de speeltuin na onderzoek zo snel mogelijk weer opengaat.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen