Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Well gesloten na vondst tweede oorlogsgranaat

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 12:33

Speeltuin De Bosrand in Well is op last van de gemeente Bergen gesloten nadat er zondag een tweede handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. De politie heeft het omheinde terrein afgezet met politielint.

De 13-jarige Bram Janssen vond zaterdag al een eerste granaat in een afgelegen stuk van de speeltuin. Hij was daar aan het zoeken met een metaaldetector en een schep.

Lees ook: Jongen vindt handgranaat uit de oorlog in speeltuin Well

Aanmoediging
Aangemoedigd door zijn eerste 'oorlogsbuit' zocht hij daarna driftig verder, waarop hij zondag een tweede granaat vond. Ditmaal in een stuk achter de speeltuin. De oude granaat is ter plekke onschadelijk gemaakt.

Verbod
Volgens de moeder van Bram kregen ze na de vondst te horen dat er in de hele gemeente Bergen een verbod zou gelden voor het afspeuren van de bodem met een metaaldetector. "Voor nu zijn we als buurtbewoners vooral blij dat Bram dit aan het licht heeft gebracht, gezien de geringe diepte waar de granaten zijn gevonden. Een klein kind had het zo kunnen opgraven met een schep", aldus moeder Sylvia tegen L1.

Ze hoopt dat de speeltuin na onderzoek zo snel mogelijk weer opengaat.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen