Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Kitskensberg in zwaar weer: 'Onderhoud loopt door'

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 15:01

De in Roermond en omgeving bekende speeltuin Kitskensberg verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. Vanwege de beperkende maatregelen is het speelpark gesloten. Maar het onderhoud aan de speeltoestellen, de grootste kostenpost, loopt gewoon door.

De onderhoudskosten bedragen op jaarbasis zo'n 20.000 euro, zegt Nicole Golsteijn van Stichting Speeltuinen Roermond. "Om toestellen te keuren, verven en onderdelen te vervangen", somt ze op.

Geen compensatie
Omdat Kitskensberg staat ingeschreven als lokaal welzijnswerk, komt de speeltuin niet in aanmerking voor de coronaschaderegeling van de overheid. "Dat voelt wel heel oneerlijk. Je bent dicht, je hebt geen inkomsten, de horeca mag niet open. De kosten lopen door." Ook schoolreisjes en kindervakantiewerkgroepen komen niet meer.

Doneeractie
Ladies’ Circle Roermond 05 is daarom een online geldinzamelingsactie begonnen, om de speeltuin met de hulp van weldoeners 20.000 euro te kunnen schenken. "De actie loopt echt fantastisch", zegt Marlieke van Rens van de Ladies' Circle. "We zaten donderdagavond al tegen de 3.500 euro. Nu op 5.500 euro. Het is overweldigend."

Volgens Van Rens dankt de speeltuin, die al bijna 70 jaar open is, het succes aan zichzelf. "Je ziet wat voor belangrijke plek dat is voor mensen. Mensen reageren dat ze daar vroeger kwamen en nu met hun kinderen of zelfs kleinkinderen en dat ook willen blijven doen."

Speeltuin Kitskensberg (1 mei 2020)

Waardering
Nicole Golsteijn van de stichting achter de speeltuin Kitskensberg is erg blij dat na diverse pogingen om geld op te halen, er eindelijk schot in de zaak lijkt te komen. "Nu voelen we wel dat de maatschappij ons heel erg waardeert. Daar zijn we toch wel heel blij mee."

Toch houdt Golsteijn ook een slag om de arm, want kosten voor verzekering, gas, licht en vrijwilligerskosten lopen ook gewoon door. "Dat wordt nog een spannende boel. Als puntje bij paaltje komt, moeten we de afweging maken of we misschien toch iets van dat opgehaalde geld nodig hebben voor vaste kosten."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen