Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelschema definitief: Ajax-Fortuna Sittard verplaatst

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 18:30

Het definitieve speelschema voor de Eredivisie is bekendgemaakt. Een van de meest in het oog springende wijzigingen ten opzichte van het concept van vorige week, is de verplaatsing van Ajax – Fortuna Sittard.

Het duel in Amsterdam op zaterdag 24 augustus wordt gespeeld op woensdag 25 september.

Doorschuiven
De clubs die Europees spelen hebben de mogelijkheid gekregen om hun wedstrijd in de vierde speelronde door te schuiven naar eind september. Ajax heeft besloten van de optie gebruik te maken, omdat het in de week voor en na de vierde speelronde play-offs speelt voor een plek in de Champions League, óf - bij uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League - voor de Europa League.

Van start
Als FC Utrecht de play-offs voor Europa League haalt, gaat FC Utrecht – VVV-Venlo ook naar woensdag 25 september. Het nieuwe Eredivisieseizoen start op vrijdag 2 augustus in Zwolle met PEC Zwolle tegen Willem II. VVV speelt op zaterdag 3 augustus tegen RKC Waalwijk. Fortuna komt die zondag in actie. De Sittardse club gaat op bezoek bij AZ in Alkmaar.

Een week later beginnen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aan het nieuwe seizoen. MVV speelt in Deventer tegen GA Eagles; Roda JC ontvangt in Kerkrade Almere City FC met oud-Roda-coach Robert Molenaar.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen