Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelpark Klein Zwitserland nog lang niet veilig

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 16:36

Veel bomen op het terrein van Speelpark Klein Zwitserland zijn onveilig verklaard. Het Natuurspeelbos blijft daarom nog zeker een half jaar gesloten voor het publiek.

De schade aan de bomen in het speeltuingedeelte van het park is minder ernstig. Dit deel van het park gaat mogelijk tijdens de meivakantie weer open.

Stormschade
De slechte staat van de bomen kwam na een flinke storm in januari aan het licht. Een aantal bomen viel, zo'n duizend bomen bleken instabiel. In de speeltuin zijn inmiddels meerdere bomen gerooid en worden de komende maand nog onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Daarna zal de veiligheid van de bomen opnieuw onderzocht worden voordat de speeltuin weer open gaat.

Lees ook: Stormschade Klein Zwitserland groter dan gedacht

Natuurspeelbos
De schade aan de bomen in het Natuurspeelbos is veel groter. Op dit deel van het terrein is extra onderzoek naar de staat van de bomen nodig. Veel boomwortels in dat deel van Klein Zwitserland zijn rot, mogelijk door een lagere grondwaterstand. Hoeveel bomen daadwerkelijk kunnen omvallen en moeten worden gekapt, wordt pas in juni duidelijk. Blijven de bladeren weg, dan zijn de wortels gebroken en is de boom instabiel.

Over de totale omvang van de schade is nog niets bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen