Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelhal dagenlang dicht na ongeval met kind

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 12:19

Binnenspeelplaats De Ballon in Echt is deze hele week gesloten. Maandag viel een meisje uit een van de speeltoestellen en raakte gewond.

Het kind werd met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onduidelijk
"Zij is gevallen, maar hoe dat precies is gebeurd of waar, dat weten wij niet", reageert eigenaar Kewal Sewbaransingh van de speelhal. "Maandag was het hier erg rustig. Er was een mevrouw met drie kinderen en het meisje dat is gevallen was hier met haar moeder. Niemand heeft eigenlijk precies gezien hoe het nou is gebeurd."

Onderzoek
De directie van de binnenspeelplaats besloot direct om de deuren te sluiten. Op Facebook laat De Ballon weten dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag op bezoek is geweest om onderzoek te doen. Volgens de speelhal zou uit het onderzoek van de NVWA blijken dat De Ballon aan alle gestelde eisen voldoet. "Ze hebben 2,5 uur lang verschillende metingen gedaan en alles onderzocht. In de twintig jaar dat wij bestaan is dit het eerste ongevalletje dat er is gebeurd", vertelt Kewal Sewbaransingh.

Vrijdag open
"Kinderen vallen natuurlijk wel vaker, maar hier zijn we behoorlijk van geschrokken. In het begin is er ook van alles over ons op Facebook gezet. Dat mag ook en dat begrijp ik ook allemaal, maar we hebben nu we weer groen licht gekregen om door te gaan", zegt de eigenaar.

De verwachting is dat binnenspeelparadijs De Ballon vrijdag weer de deuren opent. Hoe het met het meisje gaat, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen