Overslaan en naar de inhoud gaan

Spectaculaire reddingsactie gewonde vrouw in mergelgroeve

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 10:16

De brandweer heeft een gewonde vrouw uit een mergelgroeve in Sibbe gehaald. Het slachtoffer was diep in de groeve ten val gekomen en kon niet meer op eigen kracht de uitgang bereiken.

De vrouw nam deel aan een toeristische fietstocht in de groeve.

Golfkarretje
De reddingsactie vond zaterdagmiddag plaats. De vrouw viel op een moeilijk bereikbare plaats in de mergelgroeve, zegt de brandweer. "Ze lag diep in de groeve, op een minuut of 25 lopen vanaf de ingang, nagenoeg op het meest verre punt van de fietsroute." Omdat medewerkers van de ambulancedienst haar niet konden bereiken, werd de brandweer ingeschakeld. Om de vrouw uit de grot te halen, zette de brandweer een elektrisch golfkarretje in. De vrouw werd op een brancard op het golfkarretje gelegd en zo naar de uitgang gebracht, waar een ambulance wachtte.

Reddingsactie mergelgroeve Sibbe (22 nov 2020)
Foto: Kazerne Valkenburg aan de Geul


De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Over haar verwondingen is niets bekend. De reddingsoperatie duurde ongeveer twee uur, zegt de brandweer.

"Sommige inzetten kun je alleen meemaken als je brandweerman of -vrouw bent in Zuid-Limburg", laat de brandweer weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen