Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spectaculaire ontsnapping voor Lions in Oostenrijk

Geplaatst opzaterdag 13 oktober 2018 - 21:03

De handballers van OCI-Lions hebben een knappe prestatie geleverd in de EHF-Cup. De Sittardse club heeft de derde ronde bereikt. In Oostenrijk eindigde de return tegen Alpla Hard HC in 29-29.

Het eerste duel in Sittard, een week geleden, eindigde in 23-23. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten in het uitduel plaatst OCI-Lions zich dus voor de volgende ronde.

Sterk teruggeknokt
Lions-trainer Mark Schmetz koos voor Luuk Hoiting, Ivo Steins, Serge Heijnen, Joris Baart, Ivar Stavast, Jasper Adams en Lino Janssen als basis-zevental. Janssen opende de score en vervolgens waren de teams om en om trefzeker. Halverwege de eerste helft was de stand 8-8. Daarna forceerde de thuisclub een gaatje (13-11), maar het team van Schmetz vocht zich prima terug. Na een time out van Alpla Hard werd de ruststand 16-15 in het voordeel van Die Roten Teufel vom Bodensee.

Uit handen
Ook in het begin van de tweede helft stond het Sittardse team verdedigend goed. Joris Baart maakte meteen na rust de gelijkmaker. Toch had Alpla Hard na driekwart wedstrijd weer een kleine marge van twee doelpunten. Via Steins en Stavast kwam Lions nog een keer langszij, maar daarmee leek het beste eraf. Ramos was niet fit en kon niet meer verder. Adams wierp niet alles raak en Alpla liep langzaam weg (28-25).

Onder aanvoering van Steins en door een rode kaart van Alpla Hard (Krauth) trok Lions nog net voor het einde van de reguliere speeltijd de stand gelijk: 29-29.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen