Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spectaculaire ontsnapping voor Lions in Oostenrijk

Geplaatst opzaterdag 13 oktober 2018 - 21:03

De handballers van OCI-Lions hebben een knappe prestatie geleverd in de EHF-Cup. De Sittardse club heeft de derde ronde bereikt. In Oostenrijk eindigde de return tegen Alpla Hard HC in 29-29.

Het eerste duel in Sittard, een week geleden, eindigde in 23-23. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten in het uitduel plaatst OCI-Lions zich dus voor de volgende ronde.

Sterk teruggeknokt
Lions-trainer Mark Schmetz koos voor Luuk Hoiting, Ivo Steins, Serge Heijnen, Joris Baart, Ivar Stavast, Jasper Adams en Lino Janssen als basis-zevental. Janssen opende de score en vervolgens waren de teams om en om trefzeker. Halverwege de eerste helft was de stand 8-8. Daarna forceerde de thuisclub een gaatje (13-11), maar het team van Schmetz vocht zich prima terug. Na een time out van Alpla Hard werd de ruststand 16-15 in het voordeel van Die Roten Teufel vom Bodensee.

Uit handen
Ook in het begin van de tweede helft stond het Sittardse team verdedigend goed. Joris Baart maakte meteen na rust de gelijkmaker. Toch had Alpla Hard na driekwart wedstrijd weer een kleine marge van twee doelpunten. Via Steins en Stavast kwam Lions nog een keer langszij, maar daarmee leek het beste eraf. Ramos was niet fit en kon niet meer verder. Adams wierp niet alles raak en Alpla liep langzaam weg (28-25).

Onder aanvoering van Steins en door een rode kaart van Alpla Hard (Krauth) trok Lions nog net voor het einde van de reguliere speeltijd de stand gelijk: 29-29.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen