Overslaan en naar de inhoud gaan

Spectaculaire beelden achtervolging plofkrakers online gezet

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 21:32

De Landelijk Eenheid van de politie heeft zaterdag spectaculaire beelden online gezet van de wilde achtervolging op een auto met plofkrakers op 4 mei van dit jaar.

De dieven hadden in het Duitse Schwelm een geldautomaat opgeblazen en vluchtten in de vroege ochtend naar Nederland. Daar werden ze opgemerkt door een politiepatrouille, die op hoge snelheid de achtervolging inzette. De vlucht van de boeven eindigde tegen het hekwerk van een woning in Weert. Twee mannen konden worden aangehouden.

Lees ook: Verdachten Duitse plofkraak voorlopig niet uitgeleverd

Waarschuwingsschoten
De achtervolging werd vanuit de politieauto gefilmd. Op de beelden is te zien hoe de agenten achter de plofkrakers aan zitten en zien hoe de auto tegen het hekwerk crasht. Toen de bestuurder van de auto het op een lopen zette, besloten de agenten waarschuwingsschoten te lossen. De andere inzittende zat nog in het voertuig en kon worden aangehouden.

In de auto van de plofkrakers werden ook explosieven gevonden. Die zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen