Overslaan en naar de inhoud gaan

Spectaculaire beelden achtervolging plofkrakers online gezet

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 21:32

De Landelijk Eenheid van de politie heeft zaterdag spectaculaire beelden online gezet van de wilde achtervolging op een auto met plofkrakers op 4 mei van dit jaar.

De dieven hadden in het Duitse Schwelm een geldautomaat opgeblazen en vluchtten in de vroege ochtend naar Nederland. Daar werden ze opgemerkt door een politiepatrouille, die op hoge snelheid de achtervolging inzette. De vlucht van de boeven eindigde tegen het hekwerk van een woning in Weert. Twee mannen konden worden aangehouden.

Lees ook: Verdachten Duitse plofkraak voorlopig niet uitgeleverd

Waarschuwingsschoten
De achtervolging werd vanuit de politieauto gefilmd. Op de beelden is te zien hoe de agenten achter de plofkrakers aan zitten en zien hoe de auto tegen het hekwerk crasht. Toen de bestuurder van de auto het op een lopen zette, besloten de agenten waarschuwingsschoten te lossen. De andere inzittende zat nog in het voertuig en kon worden aangehouden.

In de auto van de plofkrakers werden ook explosieven gevonden. Die zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen