Overslaan en naar de inhoud gaan

Spectaculaire beelden achtervolging plofkrakers online gezet

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 21:32

De Landelijk Eenheid van de politie heeft zaterdag spectaculaire beelden online gezet van de wilde achtervolging op een auto met plofkrakers op 4 mei van dit jaar.

De dieven hadden in het Duitse Schwelm een geldautomaat opgeblazen en vluchtten in de vroege ochtend naar Nederland. Daar werden ze opgemerkt door een politiepatrouille, die op hoge snelheid de achtervolging inzette. De vlucht van de boeven eindigde tegen het hekwerk van een woning in Weert. Twee mannen konden worden aangehouden.

Lees ook: Verdachten Duitse plofkraak voorlopig niet uitgeleverd

Waarschuwingsschoten
De achtervolging werd vanuit de politieauto gefilmd. Op de beelden is te zien hoe de agenten achter de plofkrakers aan zitten en zien hoe de auto tegen het hekwerk crasht. Toen de bestuurder van de auto het op een lopen zette, besloten de agenten waarschuwingsschoten te lossen. De andere inzittende zat nog in het voertuig en kon worden aangehouden.

In de auto van de plofkrakers werden ook explosieven gevonden. Die zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen