Overslaan en naar de inhoud gaan

Specialisten nemen uniek goudleerbehang onder handen

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 16:25

Specialisten zijn gestart met de restauratie van het uniek goudleerbehang en enkele schouwstukken uit het stadhuis van Maastricht.

De restauratie was noodzakelijk, aangezien de kunststukken door de jaren heen ernstig zijn aangetast en verloren dreigden te gaan.

Bonnefantenmuseum
De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Maastricht. Deze vinden plaats in het atelier van de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL), op de eerste verdieping van het Bonnefantenmuseum. Het museumpubliek kan dagelijks de werkzaamheden bekijken.

Video: L1

Cultuurhistorisch waardevol
Wethouder John Aarts is verguld over de pronkstukken. "Deze objecten zijn niet alleen bijzonder en cultuurhistorisch waardevol, ze zijn ook onlosmakelijk verbonden met het stadhuis. Daarmee zijn ze onderdeel van de prachtige Maastrichtse geschiedenis."

Lees ook: Versneld herstel uniek goudleerbehang stadhuis Maastricht

Foto: Jean-Pierre Geusens

1738
Naast het goudleerbehang uit de burgemeesterskamer, dat stamt uit 1738, worden er ook vijf schilderijen uit de achttiende eeuw onder handen genomen. Het goudleer is door de jaren heen vervormd en gebobbeld geraakt en zijn er barsten ontstaan.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen