Overslaan en naar de inhoud gaan

Specialisten nemen uniek goudleerbehang onder handen

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 16:25

Specialisten zijn gestart met de restauratie van het uniek goudleerbehang en enkele schouwstukken uit het stadhuis van Maastricht.

De restauratie was noodzakelijk, aangezien de kunststukken door de jaren heen ernstig zijn aangetast en verloren dreigden te gaan.

Bonnefantenmuseum
De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Maastricht. Deze vinden plaats in het atelier van de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL), op de eerste verdieping van het Bonnefantenmuseum. Het museumpubliek kan dagelijks de werkzaamheden bekijken.

Video: L1

Cultuurhistorisch waardevol
Wethouder John Aarts is verguld over de pronkstukken. "Deze objecten zijn niet alleen bijzonder en cultuurhistorisch waardevol, ze zijn ook onlosmakelijk verbonden met het stadhuis. Daarmee zijn ze onderdeel van de prachtige Maastrichtse geschiedenis."

Lees ook: Versneld herstel uniek goudleerbehang stadhuis Maastricht

Foto: Jean-Pierre Geusens

1738
Naast het goudleerbehang uit de burgemeesterskamer, dat stamt uit 1738, worden er ook vijf schilderijen uit de achttiende eeuw onder handen genomen. Het goudleer is door de jaren heen vervormd en gebobbeld geraakt en zijn er barsten ontstaan.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen