Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Specialisten nemen uniek goudleerbehang onder handen

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 16:25

Specialisten zijn gestart met de restauratie van het uniek goudleerbehang en enkele schouwstukken uit het stadhuis van Maastricht.

De restauratie was noodzakelijk, aangezien de kunststukken door de jaren heen ernstig zijn aangetast en verloren dreigden te gaan.

Bonnefantenmuseum
De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Maastricht. Deze vinden plaats in het atelier van de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL), op de eerste verdieping van het Bonnefantenmuseum. Het museumpubliek kan dagelijks de werkzaamheden bekijken.

Video: L1

Cultuurhistorisch waardevol
Wethouder John Aarts is verguld over de pronkstukken. "Deze objecten zijn niet alleen bijzonder en cultuurhistorisch waardevol, ze zijn ook onlosmakelijk verbonden met het stadhuis. Daarmee zijn ze onderdeel van de prachtige Maastrichtse geschiedenis."

Lees ook: Versneld herstel uniek goudleerbehang stadhuis Maastricht

Foto: Jean-Pierre Geusens

1738
Naast het goudleerbehang uit de burgemeesterskamer, dat stamt uit 1738, worden er ook vijf schilderijen uit de achttiende eeuw onder handen genomen. Het goudleer is door de jaren heen vervormd en gebobbeld geraakt en zijn er barsten ontstaan.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen