Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Speciale opleiding voor asielzoekers in Parkstad

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 20:12

Het Arcus College in Heerlen start een mbo-opleiding voor asielzoekers in Parkstad.

Deze lessen worden gegeven in combinatie met de bestaande Nederlandse taallessen. Volgens Nadine Miessen van het Arcus College zullen de asielzoekers op deze manier sneller aan het werk kunnen.

Opleiding of baan
"De groep asielzoekers die op dit moment taallessen bij ons volgt, bestaat veelal uit jonge mensen. Zij hebben hun opleiding niet af kunnen maken in eigen land. We willen deze groep daarom zo snel mogelijk klaarstomen voor een vervolgopleiding of baan."

Logistieke sector
Volgens Miessen gaat het voor een groot deel om jongeren die niet eens de basisschool hebben afgemaakt. "Deze groep krijgt dus een opleiding op mbo-1 niveau. Dat is een opleiding die gericht is op sectoren die veel voorkomen in de regio. Denk aan de logistieke sector of motorvoertuigentechniek."

In het voorjaar gaat de opleiding van start. Later dit jaar wil de school mogelijk starten met mbo-opleidingen op hoger niveau.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Primeur: Studenten Arcus spelen voorstelling op Cultura Nova
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen