Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale opleiding voor asielzoekers in Parkstad

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 20:12

Het Arcus College in Heerlen start een mbo-opleiding voor asielzoekers in Parkstad.

Deze lessen worden gegeven in combinatie met de bestaande Nederlandse taallessen. Volgens Nadine Miessen van het Arcus College zullen de asielzoekers op deze manier sneller aan het werk kunnen.

Opleiding of baan
"De groep asielzoekers die op dit moment taallessen bij ons volgt, bestaat veelal uit jonge mensen. Zij hebben hun opleiding niet af kunnen maken in eigen land. We willen deze groep daarom zo snel mogelijk klaarstomen voor een vervolgopleiding of baan."

Logistieke sector
Volgens Miessen gaat het voor een groot deel om jongeren die niet eens de basisschool hebben afgemaakt. "Deze groep krijgt dus een opleiding op mbo-1 niveau. Dat is een opleiding die gericht is op sectoren die veel voorkomen in de regio. Denk aan de logistieke sector of motorvoertuigentechniek."

In het voorjaar gaat de opleiding van start. Later dit jaar wil de school mogelijk starten met mbo-opleidingen op hoger niveau.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Primeur: Studenten Arcus spelen voorstelling op Cultura Nova
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen