Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale interland voor Dominique Bloodworth

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 9:22

Een kleine mijlpaal lonkt voor voetbalster Dominique Bloodworth dinsdagavond als het Nederlands elftal aantreedt tegen Slovenië.

Mocht de 24-jarige verdedigster uit Horst opgesteld worden, en die kans is groot, dan heeft ze álle Oranje-interlands in 2019 gespeeld.

Strippenkaart
Nog drie andere speelsters in de selectie van Oranje maken kans op een volle strippenkaart: Desiree van Lunteren, Jill Roord en Sherida Spitse. Het is een leuke bijkomstigheid voor de vier ervaren internationals maar het zal vooral om de winst gaan in het Arnhemse GelreDome. Er worden bijna 25.000 toeschouwers verwacht.

Plaatsing EK
De Oranjeleeuwinnen willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2. Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen zorgen voor doelpuntenregen in Turkije

Koploper
Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. Oranje is koploper in groep A, Slovenië staat derde in de tussenstand nipt achter Rusland.

Martens
Bloodworth is de enige Limburgse in de selectie. Nog steeds ontbreekt topspeelster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, die met een teenblessure moest afhaken. De aanvalster heeft inmiddels wel de trainingen hervat bij haar club FC Barcelona. Lynn Wilms behoort ook niet tot de selectie.

Het duel is dinsdagavond om 20.00 uur in Arnhem.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen