Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale interland voor Dominique Bloodworth

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 9:22

Een kleine mijlpaal lonkt voor voetbalster Dominique Bloodworth dinsdagavond als het Nederlands elftal aantreedt tegen Slovenië.

Mocht de 24-jarige verdedigster uit Horst opgesteld worden, en die kans is groot, dan heeft ze álle Oranje-interlands in 2019 gespeeld.

Strippenkaart
Nog drie andere speelsters in de selectie van Oranje maken kans op een volle strippenkaart: Desiree van Lunteren, Jill Roord en Sherida Spitse. Het is een leuke bijkomstigheid voor de vier ervaren internationals maar het zal vooral om de winst gaan in het Arnhemse GelreDome. Er worden bijna 25.000 toeschouwers verwacht.

Plaatsing EK
De Oranjeleeuwinnen willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2. Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen zorgen voor doelpuntenregen in Turkije

Koploper
Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. Oranje is koploper in groep A, Slovenië staat derde in de tussenstand nipt achter Rusland.

Martens
Bloodworth is de enige Limburgse in de selectie. Nog steeds ontbreekt topspeelster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, die met een teenblessure moest afhaken. De aanvalster heeft inmiddels wel de trainingen hervat bij haar club FC Barcelona. Lynn Wilms behoort ook niet tot de selectie.

Het duel is dinsdagavond om 20.00 uur in Arnhem.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen