Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale interland voor Dominique Bloodworth

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 9:22

Een kleine mijlpaal lonkt voor voetbalster Dominique Bloodworth dinsdagavond als het Nederlands elftal aantreedt tegen Slovenië.

Mocht de 24-jarige verdedigster uit Horst opgesteld worden, en die kans is groot, dan heeft ze álle Oranje-interlands in 2019 gespeeld.

Strippenkaart
Nog drie andere speelsters in de selectie van Oranje maken kans op een volle strippenkaart: Desiree van Lunteren, Jill Roord en Sherida Spitse. Het is een leuke bijkomstigheid voor de vier ervaren internationals maar het zal vooral om de winst gaan in het Arnhemse GelreDome. Er worden bijna 25.000 toeschouwers verwacht.

Plaatsing EK
De Oranjeleeuwinnen willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2. Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen zorgen voor doelpuntenregen in Turkije

Koploper
Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. Oranje is koploper in groep A, Slovenië staat derde in de tussenstand nipt achter Rusland.

Martens
Bloodworth is de enige Limburgse in de selectie. Nog steeds ontbreekt topspeelster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, die met een teenblessure moest afhaken. De aanvalster heeft inmiddels wel de trainingen hervat bij haar club FC Barcelona. Lynn Wilms behoort ook niet tot de selectie.

Het duel is dinsdagavond om 20.00 uur in Arnhem.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen