Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale corona-app uit Margraten gelanceerd

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 7:00

Een speciale corona-app uit Margraten die gebruikt kan worden bij ingangen van restaurants, musea, bioscopen of evenementen wordt donderdag gelanceerd in Rotterdam.

Met de app kan simpel gecontroleerd worden of iemand veilig en verantwoord een gebouw of evenemententerrein kan betreden. Volgens Breuers kan het onder meer kleine evenementen helpen.

Breuers deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Gezichtskenmerken
De speciale app is gemaakt door Breuers en zijn team. Volgens Breuers is het eenvoudig: "De app maakt gebruik van kenmerken van het gezicht, om zeker te zijn wie het is. Daarna wordt er twee keer gecontroleerd: één keer vanuit de foto van je paspoort en een keer via de chip van je paspoort. Dat kan simpel met iedere telefoon gescand worden. Zo kennen we degene die zich registreert en die persoon koppelen we aan een ticket en die koppelen we aan een database waar bijvoorbeeld PCR-testen en gevaccineerde mensen inzitten." De app is ook makkelijk aan te passen volgens Breuers. Mocht er een reisadvies veranderen kan dat simpel worden aangepast en ook sneltesten kunnen eenvoudig worden verwerkt.

Volgens Breuers wordt de privacy gehandhaafd en voldoet de app aan de wet- en regelgeving van de Algemene verordening gegevensbescherming. "Mocht iemand om een bepaalde reden ergens niet naar binnen mogen, krijgt diegene dat alleen op zijn of haar telefoon te zien. Dus dat ziet niemand erom heen."

Ministerie
Voor de app heeft Breuers met zijn bedrijf de samenwerking gezocht met het Ministerie van Economische Zaken. "Zij hebben dit opgepakt en geven een bedrijf de leidende rol. De overheid levert dan adviseurs die kunnen helpen en er worden nog andere bedrijven gezocht die van toevoeging kunnen zijn. We hebben dit gebouwd in acht weken." De app is ook niet alleen bedoeld voor binnen de landsgrenzen. "Dit is een Europese app."

André Rieu
Breuers zat woensdagmiddag samen met management van André Rieu en het MECC om te kijken wat ze kunnen doen om zaken open te krijgen. "Het gaat dan niet alleen om Rieu of het MECC, maar bijvoorbeeld ook om de Muziekgieterij of kleinere zaken. Alles wat ermee te maken heeft." Ze gaan in de samenwerking zoeken naar mogelijkheden om dingen open te krijgen. Breuers vindt dat er ook in Limburg getest mag worden met evenementen. "Ik vind dat Limburg nu weleens een test mag hebben, want die zijn allemaal in het westen van het land geweest."

Korte termijn
Breuers gaat met zijn app al op korte termijn testen uitvoeren. "Op 11 april gaan we bij Racing Genk testen met 100 tot 150 mensen en er staat nog een aantal projecten op stapel. We willen ook met kleine evenementen in Limburg beginnen in april. Die kleine evenementen hebben het het hardst nodig, want die staan bijna op omvallen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen