Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale boerenuitvaart voor bijzondere inwoonster Klimmen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 14:55

Klimmen heeft dinsdag afscheid genomen van een geliefde inwoonster: Bella Horsmans. De vrouw overleed donderdag op 103-jarige leeftijd.

De inwoonster van Klimmen was een boerendochter en afkomstig uit een groot gezin. Daarom werd gekozen voor een afscheid in stijl: de doodskist stond op een kar die werd getrokken door een koe.

Boerenuitvaart
Koe Leentje is de enige rouw- en trouwkoe van Nederland, gekocht door een Brabantse timmerman die haar - mét kar - verhuurt voor uitvaarten en bruiloften. Vanwege de coronabeperkingen kon maar een beperkt aantal mensen de uitvaart bijwonen. Maar de bijzondere rouwstoet trok veel aandacht: veel mensen gaven buiten acte de présence om Bella Horsmans de laatste eer te bewijzen. De overledene was bij veel inwoners van Klimmen bekend en geliefd.

Nadat de kist naar de kerk was gebracht, zat voor koe Leentje het werk erop, en mocht zij weer naar huis en de wei in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen