Overslaan en naar de inhoud gaan

'Speciale app kan zorg COPD-patiënten verbeteren'

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 13:58

Het introduceren van een app voor COPD-patiënten kan de zorg verbeteren. Dat zegt longarts Geertjan Wesseling van het academisch ziekenhuis UMC+ in Maastricht.

De bedoeling van de app is dat COPD-patiënten wekelijks een vragenlijst invullen.

Spreekuur
De gegevens gaan direct naar de specialist in het ziekenhuis. Als alles goed is, hoeft de patiënt niet op het spreekuur te komen. Dat drukt niet alleen de zorgkosten, maar is ook prettiger voor COPD-patiënten.

Meerwaarde
Vijftien ziekenhuizen beginnen met die app. In Limburg is dat nog niet het geval, maar de meerwaarde van die app wordt ook in Limburgse ziekenhuizen zeker onderkent zegt longarts Wesseling.

Andere aandoeningen
Al waarschuwt hij er ook voor dat de app niet voor iedereen geschikt is. Zeker niet voor mensen die naast hun COPD nog andere aandoeningen hebben. "Daarnaast moeten mensen er mee om kunnen gaan en in staat zijn om wekelijks goed naar zichzelf te kunnen kijken hoe het gaat. En als arts wil je mensen toch ook af en toe nog in de ogen kunnen kijken. Het is dan ook niet een vervanging van de zorg, maar wel een waardevolle aanvulling."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen