Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciaal sekslab met dimlicht voor universiteit

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 13:45

De Universiteit van Maastricht heeft een nieuw laboratorium voor seksonderzoek. Geen ruimte met witte jassen en reageerbuisjes, maar een soort woonkamer met dimlicht en planten.

Seksuoloog Marieke Dewitte gaat onderzoek doen naar seksuele opwinding bij koppels. "We weten dat de meeste seksuele problemen niet op individueel niveau spelen, maar in een partnerrelatie. Toch wordt er zelden onderzoek gedaan naar die interactie", zegt ze in een persbericht van de Universiteit Maastricht.

Woonkamer
Om de seksuele opwinding bij koppels te onderzoeken is er een speciaal sekslab ingericht. Om te zorgen dat de proefpersonen zich op hun gemak voelen en in de 'mood' kunnen komen is het laboratorium ingericht als een gezellige woonkamer met gedimd licht en planten.

Foto: Thom Frijns

Koppel
Volgens Dewitte wordt er nog te vaak in individuele setting onderzoek gedaan naar seksuele opwinding. Met het onderzoek seksuele opwinding bij koppels antwoord geven op de vraag hoe seksuele opwinding tot uiting komt in geslachtsdelen of elders in het lichaam. "Aangezien de meeste seksuele problemen zich niet manifesteren tijdens soloseks maar eerder in interactie met de partner, is het essentieel om beide partners te betrekken in onze lab-studies", zegt de seksuoloog. "Een seksueel probleem lijkt niet urgent, maar het heeft wel degelijk impact op je gezondheid. Seksueel welzijn is essentieel voor onze kwaliteit van leven."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen