Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciaal politieteam onderzoekt reeks coniferenbranden

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 6:43

De politie heeft een speciaal team ingezet om de reeks coniferenbranden te onderzoeken in de gemeente Peel en Maas. Ook wordt er extra gepatrouilleerd.

Sinds 15 juli moest de brandweer 19 keer uitrukken, zo meldt De Limburger.

Kessel en Kessel-Eik
De meeste branden (13) werden gesticht in Kessel en Kessel-Eik. Verder werd er nog drie keer brand gesticht in Meijel en moest de brandweer er één keer aan te pas komen in Helden, Maasbree en Baarlo. In bijna alle gevallen had de brandstichter het op coniferen gemunt.

Onrust
Er wordt niet uitgesloten dat er een pyromaan actief is in het gebied. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de krant dat de reeks branden voor onrust zorgt onder de bevolking. Daarom wordt er nu extra gepatriouilleerd.

Lees ook: Brand verwoest clubgebouw hondenvereniging in Kessel-Eik

Andere werkwijze
Maandagochtend ging in alle vroegte een clublokaal van de hondenclub in Kessel-Eik in vlammen op. Volgens de politie is dit niet het werk van de brandstichter. Dit 'omdat sprake is van een andere werkwijze'.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen