Lege schoollokalen in Heerlen

Tweede school Heerlen dicht na coronabesmetting medewerker

De Griffel, een school voor speciaal basisonderwijs in Heerlen, blijft van dinsdag tot vrijdag gesloten nadat bij een medewerker het coronavirus is vastgesteld. Het is de tweede school in Heerlen die binnen een week dicht moet, eerder sloot basisschool De Wegwijzer al de deuren om dezelfde reden.

iStock-956516080
Catharinaschool Heerlen sluit twee weken de deuren

De Heerlense Catharinaschool sluit met ingang van maandag 16 maart voor een periode van twee weken de deuren.

Digitale sporthal Heerlen 11 mrt 2020
Digitale gymzaal landelijke primeur voor Heerlen

Als eerste school in het speciaal onderwijs in Nederland krijgen leerlingen van De Buitenhof in Heerlen voortaan gymles in een digitale sportzaal.

Kerstdiner Jan Baptist (20  dec 2019)
Speciaal kerstdiner voor speciaal onderwijs

Maastrichtse chefkoks koken vrijdag voor het vijfde jaar op rij een kerstmenu van drie gangen met leerlingen van de Jan Baptistschool, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Oefenhuis voor leerlingen speciaal onderwijs Roermond

De Herman Broerenschool in Roermond heeft een nieuw middel om haar leerlingen voor te bereiden op een zo'n zelfstandig mogelijke toekomst.

Onderscheiding voor vijf 'excellente' scholen in Limburg

De onderwijsinspectie heeft maandag aan vijf scholen in Limburg het predicaat 'excellent' uitgereikt. De scholen mogen die titel nu tot en met 2021 voeren.

Vuurwapens, messen en bijl in arsenaal schoolschutter

Het arsenaal waarmee een zestienjarige leerling vrijdagmorgen de KEC-school in Roermond binnenkwam, bestond uit twee vuurwapens, twee messen en een bijl.

Klas speurt Franse eigenaar van gestolen paspoort op

Een klas van de Herman Boerenschool in Roermond heeft vrijdagochtend de eigenaar van een gestolen paspoort opgespeurd.

Onderwijs wil kids met gedragsproblemen beter helpen

Het Zuid-Limburgse speciaal onderwijs zoekt manieren om scholieren met gedragsproblemen beter te helpen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten