Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciaal coronadashboard voor Nederlands-Duitse grensstreek

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 17:42

Er is nu ook een corona-dashboard speciaal voor de Nederlands-Duitse grensstreek.

Het dashboard laat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen zien in de hele Nederlands-Duitse grensregio: grensgemeenten van Limburg tot en met Groningen, en de Kreise aan Duitse zijde van de grens.

Grenspost Düsseldorf
Het dashboard is donderdag gelanceerd door Grenspost Düsseldorf. Dat is de provinciale vertegenwoordiging van de provincies Limburg, Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland in het Nederlandse consulaat-generaal in Düsseldorf. In Grenspost Düsseldorf willen de betrokken Nederlandse provincies de samenwerking met Duitsland bevorderen.

Strenge maatregelen
Sinds dinsdag is Nederland door Duitsland tot 'hoogrisicogebied' verklaard. Sindsdien gelden strenge inreisbeperkingen voor Nederlanders die naar Duitsland moeten of willen reizen. Het dashboard laat daarbij zien hoe het aantal besmettingen zich vanaf nu verder ontwikkelt. De gegevens in het dashboard zijn afkomstig van het RIVM, het Duitse Robert Koch-Institut en de Amerikaanse Johns Hopkins University.

De gegevens in het dashboard zijn voor beide landen op dezelfde manier vermeld: het toont hoeveel besmettingen er per zeven dagen per 100.000 inwoners zijn.

'Juist nu'
Het initiatief voor het grensoverschrijdende dashboard kwam van de provincie Overijssel. Limburg, Gelderland, Zuid-Holland sloten zich daar vanuit de samenwerking in de Grenspost Düsseldorf bij aan. Commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel vindt het goed dat het dashboard er juist nu is. "Natuurlijk zijn de nieuwe maatregelen vanuit Duitsland voor iedereen die de grens regelmatig moet passeren erg vervelend. Juist omdat we zo graag met onze Duitse buren samenwerken. Toch moeten we ook de eerlijke conclusie trekken dat we hier aan de Nederlandse kant aan de bak moeten om de besmettingscijfers naar beneden te krijgen. Ik roep daarom iedereen écht op om zich als goede ‘Nachbarn’ aan alle maatregelen te houden. Want alleen zo krijgen we weer zicht op vrij grensverkeer."

Klik hier om het speciale coronadashboard voor de grensregio te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen