Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciaal coronadashboard voor Nederlands-Duitse grensstreek

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 17:42

Er is nu ook een corona-dashboard speciaal voor de Nederlands-Duitse grensstreek.

Het dashboard laat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen zien in de hele Nederlands-Duitse grensregio: grensgemeenten van Limburg tot en met Groningen, en de Kreise aan Duitse zijde van de grens.

Grenspost Düsseldorf
Het dashboard is donderdag gelanceerd door Grenspost Düsseldorf. Dat is de provinciale vertegenwoordiging van de provincies Limburg, Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland in het Nederlandse consulaat-generaal in Düsseldorf. In Grenspost Düsseldorf willen de betrokken Nederlandse provincies de samenwerking met Duitsland bevorderen.

Strenge maatregelen
Sinds dinsdag is Nederland door Duitsland tot 'hoogrisicogebied' verklaard. Sindsdien gelden strenge inreisbeperkingen voor Nederlanders die naar Duitsland moeten of willen reizen. Het dashboard laat daarbij zien hoe het aantal besmettingen zich vanaf nu verder ontwikkelt. De gegevens in het dashboard zijn afkomstig van het RIVM, het Duitse Robert Koch-Institut en de Amerikaanse Johns Hopkins University.

De gegevens in het dashboard zijn voor beide landen op dezelfde manier vermeld: het toont hoeveel besmettingen er per zeven dagen per 100.000 inwoners zijn.

'Juist nu'
Het initiatief voor het grensoverschrijdende dashboard kwam van de provincie Overijssel. Limburg, Gelderland, Zuid-Holland sloten zich daar vanuit de samenwerking in de Grenspost Düsseldorf bij aan. Commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel vindt het goed dat het dashboard er juist nu is. "Natuurlijk zijn de nieuwe maatregelen vanuit Duitsland voor iedereen die de grens regelmatig moet passeren erg vervelend. Juist omdat we zo graag met onze Duitse buren samenwerken. Toch moeten we ook de eerlijke conclusie trekken dat we hier aan de Nederlandse kant aan de bak moeten om de besmettingscijfers naar beneden te krijgen. Ik roep daarom iedereen écht op om zich als goede ‘Nachbarn’ aan alle maatregelen te houden. Want alleen zo krijgen we weer zicht op vrij grensverkeer."

Klik hier om het speciale coronadashboard voor de grensregio te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen