Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Speciaal blusvoertuig voor aanpak taaie grotbrand

Geplaatst opvrijdag 21 juli 2017 - 18:45

Een speciaal blusvoertuig gaat mogelijk proberen de hooibrand in de grotten van Kanne bij Maastricht te blussen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een soort crashtender zoals die ook bij vliegvelden in gebruik zijn. De brandweer overweegt inzet van dit voertuig omdat het in de grotten te heet is voor brandweerlieden en er brokken mergel omlaag vallen.

Veel water
"We gaan in dat geval van buitenaf blussen met heel veel water", aldus de woordvoerder. Het water wordt via dikke leidingen aangevoerd vanuit het naburige riviertje De Jeker.

Lees ook: Verdachten brandstichting grotten Maastricht opgepakt

Crisisteam
De hulpdiensten hebben intussen een crisisteam opgeroepen om te kijken naar de gevolgen van de brand in de grotten tussen Kanne en Maastricht.

Het vuur ontstond donderdagavond in de grotten in het Belgische Kanne, vlak over de grens bij Maastricht. Een boer had er hooi opgeslagen. Dat is vermoedelijk in brand gestoken. Tientallen brandweermannen hebben het vuur proberen te blussen, maar ze hebben zich terug moeten trekken omdat er mergel naar beneden valt.

Ingewikkeld
De aanpak van de brand is ingewikkeld, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Een crisisteam komt in kleine bezetting bijelkaar om op bestuurlijk niveau te praten over de gevolgen van de brand. Specialisten, waaronder mijnbouwdeskundigen, bekijken nu op welke manier de brand aangepakt kan worden. Verschillende scenario's worden nu besproken en onderzocht, aldus de woordvoerder.

Het gebied rondom en bovenop de grotten wordt uit voorzorg afgezet en blijft dicht zolang de brand niet uit is. De brandweer verwacht dat de rook- en stankoverlast nog een tijd aanhouden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Tonnen schade bij sterrenrestaurant door brand grotten
Speciale blusturbine te gevaarlijk voor grottenbrand
Nieuwe bluspoging in grot op z'n vroegst pas zaterdag
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen