Overslaan en naar de inhoud gaan

Sparta in zijn nopjes met Bryan Smeets

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 10:45

Maastrichtenaar Bryan Smeets heeft een prachtige seizoensstart met eredivisieploeg Sparta. Technisch beleidsbepaler Henk van Stee is dan ook in zijn nopjes met zijn Limburgse aanwinst.

Zo was de 26-jarige middenvelder de beste man op het veld op bezoek bij PEC Zwolle. De promovendus wist de Zwolse ploeg op 2-2 te houden.

Aanwinst
Van Stee is blij met Smeets. Dat zegt hij in de Volkskrant: "We pikten hem afgelopen zomer op bij TOP Oss, maar wilden hem een half jaar geleden al hebben. Er hebben veel clubs liggen slapen. Bryan kan het tempo versnellen en verlagen. Ik heb op veel niveaus gewerkt, maar dat kunnen er niet veel. Hij heeft een geweldige trap, kan een speler passeren, heeft gevoel voor de combinatie en is een leider."

Acht kansen
Smeets was verantwoordelijk voor de assists van de doelpunten van Ache en Veldwijk. De Maastrichtenaar creƫerde in de hele wedstrijd acht kansen. Sparta staat na vier wedstrijden derde in de rangschikking van de Eredivisie.

Ajax
Smeet speelde zes jaar bij MVV en daarna twee jaar bij De Graafschap. Daar zorgde hij met een doelpunt voor een blijvend litteken bij de Ajax-aanhang. Op 8 mei 2016 scoorde hij een bepalend doelpunt voor degradant De Graafschap. Hiermee zorgde Smeets ervoor dat Ajax de landstitel misliep en dat PSV ermee aan de haal ging.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen