Overslaan en naar de inhoud gaan

Sparta in zijn nopjes met Bryan Smeets

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 10:45

Maastrichtenaar Bryan Smeets heeft een prachtige seizoensstart met eredivisieploeg Sparta. Technisch beleidsbepaler Henk van Stee is dan ook in zijn nopjes met zijn Limburgse aanwinst.

Zo was de 26-jarige middenvelder de beste man op het veld op bezoek bij PEC Zwolle. De promovendus wist de Zwolse ploeg op 2-2 te houden.

Aanwinst
Van Stee is blij met Smeets. Dat zegt hij in de Volkskrant: "We pikten hem afgelopen zomer op bij TOP Oss, maar wilden hem een half jaar geleden al hebben. Er hebben veel clubs liggen slapen. Bryan kan het tempo versnellen en verlagen. Ik heb op veel niveaus gewerkt, maar dat kunnen er niet veel. Hij heeft een geweldige trap, kan een speler passeren, heeft gevoel voor de combinatie en is een leider."

Acht kansen
Smeets was verantwoordelijk voor de assists van de doelpunten van Ache en Veldwijk. De Maastrichtenaar creëerde in de hele wedstrijd acht kansen. Sparta staat na vier wedstrijden derde in de rangschikking van de Eredivisie.

Ajax
Smeet speelde zes jaar bij MVV en daarna twee jaar bij De Graafschap. Daar zorgde hij met een doelpunt voor een blijvend litteken bij de Ajax-aanhang. Op 8 mei 2016 scoorde hij een bepalend doelpunt voor degradant De Graafschap. Hiermee zorgde Smeets ervoor dat Ajax de landstitel misliep en dat PSV ermee aan de haal ging.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen