Overslaan en naar de inhoud gaan

Sparta haalt Bryan Smeets naar de Eredivisie

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 12:04

Het naar de Eredivisie gepromoveerde Sparta heeft de ploeg versterkt met Bryan Smeets.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Maastrichtenaar een contract voor twee jaar heeft getekend bij de Rotterdammers.

Smaakmaker
De 26-jarige Smeets speelde het afgelopen jaar bij TOP Oss. Bij de Brabanders was hij een van de smaakmakers. En dat bleef niet onopgemerkt in Rotterdam-West. Sparta wilde de middenvelder in de winterstop al naar Het Kasteel halen, maar vond de transfersom destijds te gortig. Nu is er wel een akkoord bereikt.

Lees ook: MVV-back en Smeets opgenomen in Elftal van het Jaar

Waarde
"Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken", zegt Sparta-directeur Henk van Stee op de clubsite. "Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie."

Ajax-beul
Smeets begon zijn loopbaan bij MVV. Daarna kwam hij uit voor De Graafschap. Bij de superboeren ontpopte hij zich tot 'Ajax-beul'. De Maastrichtenaar scoorde op de laatste speeldag van het seizoen 2015/2016 tegen de Amsterdammers. Met zijn goal maakte hij korte metten met de kampioensplannen van de godenzonen. Daarna speelde hij voor Cambuur Leeuwarden en TOP Oss.

Lees ook: Bryan Smeets wil niet herinnerd worden als Ajax-beul

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen