Overslaan en naar de inhoud gaan

Sparta haalt Bryan Smeets naar de Eredivisie

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 12:04

Het naar de Eredivisie gepromoveerde Sparta heeft de ploeg versterkt met Bryan Smeets.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Maastrichtenaar een contract voor twee jaar heeft getekend bij de Rotterdammers.

Smaakmaker
De 26-jarige Smeets speelde het afgelopen jaar bij TOP Oss. Bij de Brabanders was hij een van de smaakmakers. En dat bleef niet onopgemerkt in Rotterdam-West. Sparta wilde de middenvelder in de winterstop al naar Het Kasteel halen, maar vond de transfersom destijds te gortig. Nu is er wel een akkoord bereikt.

Lees ook: MVV-back en Smeets opgenomen in Elftal van het Jaar

Waarde
"Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken", zegt Sparta-directeur Henk van Stee op de clubsite. "Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie."

Ajax-beul
Smeets begon zijn loopbaan bij MVV. Daarna kwam hij uit voor De Graafschap. Bij de superboeren ontpopte hij zich tot 'Ajax-beul'. De Maastrichtenaar scoorde op de laatste speeldag van het seizoen 2015/2016 tegen de Amsterdammers. Met zijn goal maakte hij korte metten met de kampioensplannen van de godenzonen. Daarna speelde hij voor Cambuur Leeuwarden en TOP Oss.

Lees ook: Bryan Smeets wil niet herinnerd worden als Ajax-beul

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen