Overslaan en naar de inhoud gaan

Sparta haalt Bryan Smeets naar de Eredivisie

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 12:04

Het naar de Eredivisie gepromoveerde Sparta heeft de ploeg versterkt met Bryan Smeets.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Maastrichtenaar een contract voor twee jaar heeft getekend bij de Rotterdammers.

Smaakmaker
De 26-jarige Smeets speelde het afgelopen jaar bij TOP Oss. Bij de Brabanders was hij een van de smaakmakers. En dat bleef niet onopgemerkt in Rotterdam-West. Sparta wilde de middenvelder in de winterstop al naar Het Kasteel halen, maar vond de transfersom destijds te gortig. Nu is er wel een akkoord bereikt.

Lees ook: MVV-back en Smeets opgenomen in Elftal van het Jaar

Waarde
"Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken", zegt Sparta-directeur Henk van Stee op de clubsite. "Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie."

Ajax-beul
Smeets begon zijn loopbaan bij MVV. Daarna kwam hij uit voor De Graafschap. Bij de superboeren ontpopte hij zich tot 'Ajax-beul'. De Maastrichtenaar scoorde op de laatste speeldag van het seizoen 2015/2016 tegen de Amsterdammers. Met zijn goal maakte hij korte metten met de kampioensplannen van de godenzonen. Daarna speelde hij voor Cambuur Leeuwarden en TOP Oss.

Lees ook: Bryan Smeets wil niet herinnerd worden als Ajax-beul

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen