Overslaan en naar de inhoud gaan

Spannende momenten in Kerkrade: kerstboom dreigt te vallen

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 19:12

De zware windstoten die zaterdag over Limburg trokken, hebben een kerstboom in Kerkrade zo ontwricht dat hij dreigde om te kiepen.

De brandweer werd rond 17:15 uur opgetrommeld om te voorkomen dat de kerstboom bij de splitsing Zonstraat/Sint Pieterstraat/Lindelaan op het wegdek zou vallen.

Fundament
Na een inspectie aan het fundament van de boom, schakelde de brandweer gemeentewerkers in om de boom te verstevigen. Het plaatselijke verkeer kon toen weer zonder gevaar langs de opgetuigde boom.

Stormschade in Weert
Ook in Weert kwam de brandweer in actie als gevolg van de harde wind, meldt lokale nieuwssite Weertdegekste. Bij een appartement aan de Sint Jozefslaan was de zonwering kapotgegaan door de windvlagen. Er ontstond een gevaarlijke situatie, omdat het loszittende scherm naar beneden kon vallen. De brandweer wist de zonwering uiteindelijk veilig te verwijderen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen