Overslaan en naar de inhoud gaan

Spannende momenten in Kerkrade: kerstboom dreigt te vallen

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 19:12

De zware windstoten die zaterdag over Limburg trokken, hebben een kerstboom in Kerkrade zo ontwricht dat hij dreigde om te kiepen.

De brandweer werd rond 17:15 uur opgetrommeld om te voorkomen dat de kerstboom bij de splitsing Zonstraat/Sint Pieterstraat/Lindelaan op het wegdek zou vallen.

Fundament
Na een inspectie aan het fundament van de boom, schakelde de brandweer gemeentewerkers in om de boom te verstevigen. Het plaatselijke verkeer kon toen weer zonder gevaar langs de opgetuigde boom.

Stormschade in Weert
Ook in Weert kwam de brandweer in actie als gevolg van de harde wind, meldt lokale nieuwssite Weertdegekste. Bij een appartement aan de Sint Jozefslaan was de zonwering kapotgegaan door de windvlagen. Er ontstond een gevaarlijke situatie, omdat het loszittende scherm naar beneden kon vallen. De brandweer wist de zonwering uiteindelijk veilig te verwijderen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen