Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: wob-procedure moet soepeler

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 17:29

De procedure rond het aanvragen van dossiers en stukken op basis van de wob (wet openbaarheid van bestuur) bij de provincie moet worden versoepeld.

Nu is er sprake van een onnodige en overbodige barrière.

Via de post
Dat stelt statenlid Peter Visser van coalitiepartij SP in schriftelijke vragen.
Visser wijst erop dat een wob-verzoek bij de provincie alleen schriftelijk via de post kan worden ingediend of mondeling bij de behandelend ambtenaar.

Digitale en faxverzoeken worden niet geaccepteerd en dus ook niet in behandeling genomen. Het SP-statenlid vindt dat die regeling nergens toe dient omdat de stukken uiteindelijk toch moeten worden geleverd als aan de wob-voorwaarden is voldaan.

Meer werk
Hij pleit er dan ook voor om digitale en faxaanvragen mogelijk te maken en tevens om per mail digitaal dossiers ter beschikking te stellen.
De huidige procedure kost alleen maar meer werk, meer tijd en meer geld omdat het weken duurt voordat de aanvrager de stukken krijgt, aldus Visser.

Bovendien leidt ze volgens hem ook tot ballast en een extra papiermolen voor provinciale ambtenaren die niet nodig is. Want de huidige schriftelijke afhandeling is arbeidsintensief. Vandaar zijn pleidooi voor een modernisering en aanpassing van de wob-procedure.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP-statenlid Peter Visser stopt ermee
gemeentehuis venlo (27 feb 2020)
Rechtbank wil openheid Venlo over vertrek gemeentesecretaris
Geen openheid over klachten vliegveld Bierset
Nieuw project haalt kennis op bij mensen in Weert
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen