Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil vaart maken met veiligheidsvisie Chemelot

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 21:19

De SP in het Limburgs Parlement maakt zich ernstige zorgen over het tempo waarin het provinciebestuur werkt aan een nieuwe uitgebreide veiligheidsvisie voor bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

“Er moet nu eindelijk eens vaart gemaakt worden. De huidige traagheid is ons een doorn in het oog”, stelt de SP in schriftelijke vragen.

Tussenrapportage
De oppositiepartij komt met haar kritiek naar aanleiding van een recente tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die stelde dat de provincie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat achterblijven bij het nemen van maatregelen.

Aanbevelingen
In juni 2018 deed de Onderzoeksraad zeven aanbevelingen om de veiligheid op en rond het chemisch bedrijventerrein te verbeteren. Het rapport werd opgesteld na een reeks incidenten op Chemelot.

Maatregelen
SP-statenlid René van der Valk wil weten waarom de veiligheidsvisie zo lang op zich laat wachten. Ook vraagt hij wanneer die eindelijk klaar is en wanneer die ook wordt vertaald in concrete maatregelen. “Want het gaat om de veiligheid van omwonenden, werknemers, onderzoekers en studenten op en om Chemelot. En ook om de continuïteit van de bedrijven op en om het bedrijventerrein”, aldus de SP.

Eind oktober
Op 11 oktober komt de kwestie aan de orde in een statencommissie. Eerder liet de provincie weten eind oktober te komen met haar veiligheidsvisie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen