Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil vaart maken met veiligheidsvisie Chemelot

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 21:19

De SP in het Limburgs Parlement maakt zich ernstige zorgen over het tempo waarin het provinciebestuur werkt aan een nieuwe uitgebreide veiligheidsvisie voor bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

“Er moet nu eindelijk eens vaart gemaakt worden. De huidige traagheid is ons een doorn in het oog”, stelt de SP in schriftelijke vragen.

Tussenrapportage
De oppositiepartij komt met haar kritiek naar aanleiding van een recente tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die stelde dat de provincie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat achterblijven bij het nemen van maatregelen.

Aanbevelingen
In juni 2018 deed de Onderzoeksraad zeven aanbevelingen om de veiligheid op en rond het chemisch bedrijventerrein te verbeteren. Het rapport werd opgesteld na een reeks incidenten op Chemelot.

Maatregelen
SP-statenlid René van der Valk wil weten waarom de veiligheidsvisie zo lang op zich laat wachten. Ook vraagt hij wanneer die eindelijk klaar is en wanneer die ook wordt vertaald in concrete maatregelen. “Want het gaat om de veiligheid van omwonenden, werknemers, onderzoekers en studenten op en om Chemelot. En ook om de continuïteit van de bedrijven op en om het bedrijventerrein”, aldus de SP.

Eind oktober
Op 11 oktober komt de kwestie aan de orde in een statencommissie. Eerder liet de provincie weten eind oktober te komen met haar veiligheidsvisie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen