Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

SP wil strengere aanpak bodemvervuiling door mest

Geplaatst opdinsdag 4 april 2017 - 13:08

Coalitiepartij SP wil dat het provinciebestuur nieuwe extra maatregelen treft om de vervuiling van de bodem door het uitrijden van mest fors te beperken.

In schriftelijke vragen stelt SP-statenlid Peter Visser dat het huidige beleid niet voldoet.

Mestfraude
Hij verwijst naar een rapport van het Planbureau voor de Leefbaarheid. Daarin staat dat er op grote schaal
mestfraude wordt gepleegd door boeren in de Limburgse en Brabantse Peelregio. Mogelijk 30 tot 40 procent van de mest zou daar in het zwarte circuit belanden en toch op het eigen bedrijf of in de directe omgeving worden uitgereden.

Onacceptabel
Volgens de SP is dat onacceptabel en heeft de provincie een belangrijke taak om daar wat aan te doen. Alleen zo kunnen de milieudoelstellingen worden gehaald, aldus de partij.

Lees ook: 'Boeren frauderen nog steeds veel met mest'

Zo vindt de SP dat er een waterdicht toezichtsysteem moet komen. Overigens denkt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) dat de mestfraude in de Peelregio heel beperkt is vanwege de strenge regels die er nu al zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Niers zwaar vervuild met mest
'Fraude schering en inslag bij mestbedrijven'
Mestinstallatie Venray gaat mogelijk niet door
Minister reageert nog deze week op mestfraude-plan
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen