Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 16:44

De SP in het Limburgs Parlement wil nog voor de Statenverkiezingen in maart een extra vergadering naar aanleiding van de declaraties van oud-gedeputeerde Mark Verheijen.

De socialisten willen dat de gedragscode integriteit en de controle op declaraties nog eens tegen het licht worden gehouden.

Gefaald
Aanleiding is het verhaal in NRC Handelsblad waaruit blijkt dat Verheijen in zijn periode als gedeputeerde onterecht gebruik heeft gemaakt van zijn dienstauto en onterechte declaraties heeft ingediend. Volgens de SP blijkt uit het verhaal dat het controlesysteem van de provincie heeft gefaald.

Imago
"Als er gaten zijn in het systeem, dan moeten we dat snel repareren", zegt fractievoorzitter Daan Prevoo daarover. De partij is bang dat de berichten over Verheijen het imago van de politiek nog verder beschadigen. "Volksvertegenwoordigers worden over een kam geschoren terwijl een meerderheid integer is en zich wel gedraagt zoals je van een volksvertegenwoordiger mag verwachten."

Lees ook:
- Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'
- VVD'er Mark Verheijen sjoemelde met declaraties

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties
Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'
VVD-Limburg: 'Alle VVD'ers zijn integer'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen