Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 16:44

De SP in het Limburgs Parlement wil nog voor de Statenverkiezingen in maart een extra vergadering naar aanleiding van de declaraties van oud-gedeputeerde Mark Verheijen.

De socialisten willen dat de gedragscode integriteit en de controle op declaraties nog eens tegen het licht worden gehouden.

Gefaald
Aanleiding is het verhaal in NRC Handelsblad waaruit blijkt dat Verheijen in zijn periode als gedeputeerde onterecht gebruik heeft gemaakt van zijn dienstauto en onterechte declaraties heeft ingediend. Volgens de SP blijkt uit het verhaal dat het controlesysteem van de provincie heeft gefaald.

Imago
"Als er gaten zijn in het systeem, dan moeten we dat snel repareren", zegt fractievoorzitter Daan Prevoo daarover. De partij is bang dat de berichten over Verheijen het imago van de politiek nog verder beschadigen. "Volksvertegenwoordigers worden over een kam geschoren terwijl een meerderheid integer is en zich wel gedraagt zoals je van een volksvertegenwoordiger mag verwachten."

Lees ook:
- Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'
- VVD'er Mark Verheijen sjoemelde met declaraties

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties
Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'
VVD-Limburg: 'Alle VVD'ers zijn integer'
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen