Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil onderzoek naar uitspraken Floriade-woordvoerder

Geplaatst opmaandag 26 januari 2015 - 9:27

De SP wil onderzoek naar uitlatingen van de voormalig woordvoerder van de Floriade, Robert Bouten.

Die zei vorige week in de Limburgse kranten dat hij van de directie tegen de pers moest blijven ontkennen dat er een tekort was. "Terwijl de media achteraf gewoon gelijk hadden."

Onthullende uitspraak
De SP in Provinciale Staten noemt dat een 'onthullende uitspraak'. SP-fractieleider Daan Prevoo wil dat de provincie onderzoekt of de beweringen van Robert Bouten kloppen.

"Als blijkt dat de directie bewust informatie heeft achtergehouden, en haar woordvoerder de opdracht gaf hierover te liegen, is dat uiterst kwalijk en verwijtbaar", zegt Prevoo. "Als de gemeenten en de politiek tijdig waren geïnformeerd over een dreigend tekort, hadden er wellicht maatregelen kunnen worden genomen."

Fragment uit Dagblad De Limburger van donderdag 22 januari 2015.

Verlies 9 miljoen
De Floriade in 2012 sloot uiteindelijk af met een verlies van 9 miljoen euro. Vijf gemeenten in Noord-Limburg moesten dat bijpassen.

"Als blijkt dat de directie en de commissarissen van de Floriade de media en de politiek bewust niet hebben geïnformeerd, is er mogelijk sprake van onbehoorlijk bestuur en wanbeleid", zegt SP-fractievoorzitter Prevoo.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP maakt namen opvolgers opgestapte Statenleden bekend
SP wil onderdeel blijven van provinciebestuur
Innovatoren Venlo
Parlement ziet sluiten Floriade-terrein in avonduren niet zitten
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen