Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

SP wil meer pendelbussen bij grote bedrijven

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 22:03

SP-Statenlid Math Voncken vindt dat de provincie zich veel actiever moet inzetten voor pendelbussen voor werknemers van grote bedrijven die geen openbaar vervoer in de buurt hebben.

In een Statencommissie wees Voncken op de situatie bij autofabriek VDL Nedcar in Born en bij postorderapotheek DocMorris op bedrijventerrein Avantis in Heerlen. Daar ligt het openbaar vervoer ver van het bedrijf af.

Zonder auto
Voncken noemde het prachtig dat veel mensen werk hebben gevonden bij die bedrijven. "Maar er is vergeten hoe mensen die geen eigen auto hebben bij het bedrijf moeten komen. Bovendien komen die vaak vanuit een situatie dat ze een uitkering hadden en dus niet zomaar een auto kunnen kopen", aldus het SP-Statenlid.

Druk uitoefenen
Daarom vindt Voncken dat de provincie de bedrijven sterker moet aanspreken op de verantwoordelijkheid die zij in zijn ogen hebben om voor vervoer van hun werknemers te zorgen. "Het is jammer dat dat nog steeds niet geregeld is", zo zei hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen