Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil meer pendelbussen bij grote bedrijven

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 22:03

SP-Statenlid Math Voncken vindt dat de provincie zich veel actiever moet inzetten voor pendelbussen voor werknemers van grote bedrijven die geen openbaar vervoer in de buurt hebben.

In een Statencommissie wees Voncken op de situatie bij autofabriek VDL Nedcar in Born en bij postorderapotheek DocMorris op bedrijventerrein Avantis in Heerlen. Daar ligt het openbaar vervoer ver van het bedrijf af.

Zonder auto
Voncken noemde het prachtig dat veel mensen werk hebben gevonden bij die bedrijven. "Maar er is vergeten hoe mensen die geen eigen auto hebben bij het bedrijf moeten komen. Bovendien komen die vaak vanuit een situatie dat ze een uitkering hadden en dus niet zomaar een auto kunnen kopen", aldus het SP-Statenlid.

Druk uitoefenen
Daarom vindt Voncken dat de provincie de bedrijven sterker moet aanspreken op de verantwoordelijkheid die zij in zijn ogen hebben om voor vervoer van hun werknemers te zorgen. "Het is jammer dat dat nog steeds niet geregeld is", zo zei hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen