Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil meer pendelbussen bij grote bedrijven

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 22:03

SP-Statenlid Math Voncken vindt dat de provincie zich veel actiever moet inzetten voor pendelbussen voor werknemers van grote bedrijven die geen openbaar vervoer in de buurt hebben.

In een Statencommissie wees Voncken op de situatie bij autofabriek VDL Nedcar in Born en bij postorderapotheek DocMorris op bedrijventerrein Avantis in Heerlen. Daar ligt het openbaar vervoer ver van het bedrijf af.

Zonder auto
Voncken noemde het prachtig dat veel mensen werk hebben gevonden bij die bedrijven. "Maar er is vergeten hoe mensen die geen eigen auto hebben bij het bedrijf moeten komen. Bovendien komen die vaak vanuit een situatie dat ze een uitkering hadden en dus niet zomaar een auto kunnen kopen", aldus het SP-Statenlid.

Druk uitoefenen
Daarom vindt Voncken dat de provincie de bedrijven sterker moet aanspreken op de verantwoordelijkheid die zij in zijn ogen hebben om voor vervoer van hun werknemers te zorgen. "Het is jammer dat dat nog steeds niet geregeld is", zo zei hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen