Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil duidelijkheid over gang van zaken aso-asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 16:02

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de gang van zaken rondom de aso-asielzoekers in Weert.

Het SP-Kamerlid vraagt aan staatssecretaris Mark Harbers of het klopt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) misstanden zou verzwijgen en niet blij is met de openheid van burgemeester Jos Heijmans naar de buurtbewoners en de media.

Openheid
De burgervader zocht de media op om duidelijk te maken dat hij genoeg heeft van de overlastgevers in het asielzoekerscentrum. Er zou een tekort zijn aan personeel voor de begeleiding van de jeugd.

Lees ook: Bijval voor burgemeester in strijd tegen aso-asielzoekers

Aanpakken
Uiteindelijk werd het grootste deel van de meerderjarige asielzoekers naar een speciale opvangplek met extra begeleiding en toezicht verplaatst. Ook kreeg Heijmans bijval van burgemeester Leendert Klaassen van het Groningse Westerwolde die met hem naar Den Haag wil om de problematiek te bespreken. Daarnaast gaan vier in Weert wonende statushouders vanaf 1 juni in het asielzoekerscentrum aan de slag als toezichthouder. Dit alles zou een groot deel van de problemen moeten oplossen.

Lees ook: Vier statushouders worden 'oren en ogen' azc Weert

Bezoek
Begin mei brachten de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de directeur van het COA een bezoek aan het asielzoekerscentrum om op de hoogte te worden gebracht van de problemen daar.

De staatssecretaris heeft de vragen nog niet beantwoord.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen