Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil duidelijkheid over gang van zaken aso-asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 16:02

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de gang van zaken rondom de aso-asielzoekers in Weert.

Het SP-Kamerlid vraagt aan staatssecretaris Mark Harbers of het klopt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) misstanden zou verzwijgen en niet blij is met de openheid van burgemeester Jos Heijmans naar de buurtbewoners en de media.

Openheid
De burgervader zocht de media op om duidelijk te maken dat hij genoeg heeft van de overlastgevers in het asielzoekerscentrum. Er zou een tekort zijn aan personeel voor de begeleiding van de jeugd.

Lees ook: Bijval voor burgemeester in strijd tegen aso-asielzoekers

Aanpakken
Uiteindelijk werd het grootste deel van de meerderjarige asielzoekers naar een speciale opvangplek met extra begeleiding en toezicht verplaatst. Ook kreeg Heijmans bijval van burgemeester Leendert Klaassen van het Groningse Westerwolde die met hem naar Den Haag wil om de problematiek te bespreken. Daarnaast gaan vier in Weert wonende statushouders vanaf 1 juni in het asielzoekerscentrum aan de slag als toezichthouder. Dit alles zou een groot deel van de problemen moeten oplossen.

Lees ook: Vier statushouders worden 'oren en ogen' azc Weert

Bezoek
Begin mei brachten de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de directeur van het COA een bezoek aan het asielzoekerscentrum om op de hoogte te worden gebracht van de problemen daar.

De staatssecretaris heeft de vragen nog niet beantwoord.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen