Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil duidelijkheid over gang van zaken aso-asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 16:02

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de gang van zaken rondom de aso-asielzoekers in Weert.

Het SP-Kamerlid vraagt aan staatssecretaris Mark Harbers of het klopt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) misstanden zou verzwijgen en niet blij is met de openheid van burgemeester Jos Heijmans naar de buurtbewoners en de media.

Openheid
De burgervader zocht de media op om duidelijk te maken dat hij genoeg heeft van de overlastgevers in het asielzoekerscentrum. Er zou een tekort zijn aan personeel voor de begeleiding van de jeugd.

Lees ook: Bijval voor burgemeester in strijd tegen aso-asielzoekers

Aanpakken
Uiteindelijk werd het grootste deel van de meerderjarige asielzoekers naar een speciale opvangplek met extra begeleiding en toezicht verplaatst. Ook kreeg Heijmans bijval van burgemeester Leendert Klaassen van het Groningse Westerwolde die met hem naar Den Haag wil om de problematiek te bespreken. Daarnaast gaan vier in Weert wonende statushouders vanaf 1 juni in het asielzoekerscentrum aan de slag als toezichthouder. Dit alles zou een groot deel van de problemen moeten oplossen.

Lees ook: Vier statushouders worden 'oren en ogen' azc Weert

Bezoek
Begin mei brachten de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de directeur van het COA een bezoek aan het asielzoekerscentrum om op de hoogte te worden gebracht van de problemen daar.

De staatssecretaris heeft de vragen nog niet beantwoord.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen